Kitap okuma alışkanlığının son derece düşük olduğu ülkemizde kitap sevgisinin kazandırılması için aslında birçok farklı uygulamaya yer açılması gerekir. Özellikle çocuk yaşlarda edinilecek olan bu alışkanlık ilerleyen dönemde devam ederek psikolojisi daha düzgün olan bireylerin yetişmesine de destek oluyor. Yapılan araştırmalara göre özellikle ruhsal anlamda çöküş yaşayan kişilerin kitap okuma alışkanlığını kazanması iyileşmelerine etki eden önemli bir etkendir. Sadece ruhsal rahatsızlıkla değil bedensel rahatsızlıklarda da etkili olan bu alışkanlık aynı zamanda fikir sahibi olan ve bu fikirlerini dış dünya ile paylaşmak isteyen kişilerinde yetişmesine etki ediyor.
Stres ve daha birçok sebebe bağlı olarak yaşanan uykusuzluk sendromları içinde tavsiye edilmekte olan kitap okuma daha birçok faydayı da beraberinde getiriyor.
Kitap Okuma Alışkanlığı Nasıl Edilir?
Yepyeni ve farklı bir dünyaya açılmayı sağlayan kitaplar aynı zamanda iyileştirici özelliği ile de etki alanını genişletti. Kitap okuma alışkanlığına sahip olan bireylerin psikolojik olarak daha rahat olması ve stres ile baş etmeyi başarması da bu konuda yapılan araştırmaları doğrular niteliktedir.
Kitap okuma alışkanlığı ilk okumaya başlayan çocuklara verilecek olan eğlenceli ve resimli kitaplar ile başlayarak devam edebilir. Bunun yanı sıra daha genç yaşta ya da erişkin yaşta olan kişilerinde kitap okuma alışkanlığını edinmeleri için ilgi alanlarına uygun olan tercihler ile başlamaları daha doğru bir seçim olacaktır.